Een verzekering voor een puppy wordt vaak vergeten

Vanzelfsprekend ben je dolgelukkig als het gezin wordt uitgebreid met een prachtige puppy. Deze eerste dagen komt er veel op je af. Al die aandacht én ontzettend veel informatie. Bovendien heb je zelf enorm veel vragen rondom de nieuwe puppy. “Slechts 7% van de Nederlandse hondenliefhebbers sluit een zogeheten puppyverzekering af” zegt één van de oprichters van de hondenverzekering vergelijkingswebsite Tinki.nl waar men puppyverzekeringen kan vergelijken.

Hondenverzekering minder populair in Nederland

puppyverzekeringHondenverzekeringen zijn in Nederland veel minder populair dan bijvoorbeeld in Duitsland waar er substantieel meer verzekeringen voor honden worden afgesloten. In Duitsland is een WA-verzekering voor je hond zelfs verplicht, in Nederland staat dit nog ter discussie. Een medische verzekering afsluiten voor een puppy is er één die vaak vergeten wordt door nieuwe hondenliefhebbers. Opmerkelijk want de medische kosten zijn steevast het hoogst in het eerste jaar. Veel verzekeraars vergoeden de noodzakelijke inentingen, medicijnen en bezoekjes aan de dierenarts.

Merendeel sluit alsnog een hondenverzekering af

Circa 80% van de verzekerden geven aan dat zij alsnog een verzekering hebben afgesloten nadat de eerste rekeningen op de deurmat zijn gevallen. Naarmate de hond ouder wordt is het overigens ook veel duurder om een hondenverzekering af te sluiten. Hetgeen logisch is gezien het feit dat een oudere hond veelal vaker medische zorg nodig kan hebben dan een hond die net z’n eerste levensjaar is gepasseerd.

Massaal spijt van geen hondenverzekering

Opmerkelijk is het feit dat hondenliefhebbers met een hond ouder dan 7 jaar massaal aan hebben gegeven dat ze spijt hebben van het feit dat ze geen hondenverzekering hebben afgesloten toen de hond jonger was (bron: Tinki.nl – kwalitatief onderzoek 2016). Kortom; zet een puppyverzekering op de lijst met prioriteiten als je van plan bent om een puppy aan te schaffen. Verdiep je in de materie en maak weloverwogen een keuze om wel- of geen hondenverzekering af te sluiten.