Hondenverzekering deel van de oplossing

Afgelopen week verscheen er een artikel in de Metro, dat dieren in het algemeen, maar specifiek honden die verwaarloosd worden, dit kan leiden tot fysiek schaden. Blindheid, doofheid en diverse wonden zijn alledaags bij de honden die onderzocht zijn in Windchester. Doordat de honden niet onderhouden zijn groeide het haar voor hun ogen. hierdoor zagen ze niet alleen niets meer, maar hadden ziektes ook nog eens vrij spel. Het hele artikel is hier te lezen.

Ook in Nederland worden met regelmaat honden verwaarloosd. Afschuwelijke beelden, zoals in de afbeelding hiernaast doen de rillingen over het lijf lopen. Ondervoeding is één van de meeste gehoorde oorzaken. Wanneer mensen op vakantie gaan en geen uitvlucht meer weten wat ze met de hond aan moeten, binden ze m ergens vast en verlaten ze het arme beestje. Het is even egoïstisch als afschuwelijk. Een hondenpension kost vaak maar € 10 per dag. Wanneer je echt van je hond houdt zou dat geen probleem moeten zijn. Vindt je dat toch te gortig, dan had je je in de eerste plaats af moeten vragen of je wel alle verantwoordelijkheden had willen dragen die bij de aanschaf van een huisdier komen kijken. “Ook wanneer een hond ziek wordt laten eigenaren vaak hun hond inslapen of voor dood ergens achter”. Zegt Erik Grouwaert van www.honden-verzekering.nl. “Als hondenliefhebber zou ik het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om mijn hond te laten stikken. De zorg die een hond nodig hebt kan al snel oplopen tot honderden euro’s, maar met een zorgverzekering voor honden is dit kosteloos, je betaalt enkel de premie van een paar euro per maand.”

Hoewel een hondenverzekering een deel van het probleem kan oplossen ligt een groot deel opgesloten in de mentaliteit van de baasjes. Diverse reclamespotjes van dierenwelzijnsorganisaties proberen het bewustzijn al te verbeteren. Het eeuwenoude gezegde “bezint voor u begint” zou voor veel hondenbezitters ook op moeten gaan, daarmee zou veel hondsleed worden bespaard.